Kateryna Stambovska – Voluntar Fara Frontiere in Herson

O zi buna, dragi romani si dragi ucrainieni! O zi buna tuturor oamenilor! Sunt Kateryna Stambrovska, originara din Bucovyna, un colt de pamant ucrainean, unde ai impresia ca molizii ajung pana la cer, unde cresc fagi de 100 de ani, plantati probabil inca din vremea Habsburgilor, in paduri unde sunt poieni intregi de diferite culori , rauri si cascade impresionante.

Oameni talentati, plini de compasiune si buni inca traiesc in aceasta regiune, sunt buni si plini de compasiune.

De aceea sunt alaturi de compatriotii mei si iubesc foarte mult aceasta regiune. Port asta in suflet oriunde as trai. Pentru ca a trebuit sa ma acomodez in diferite regiuni si sa traiesc intre oameni de diferite nationalitati. Am gasit intotdeauna o limba comuna cu ceilalti oameni, cea a sufletului, pentru ca bunatatea si amabilitatea sunt percepute si prezente peste tot. Am absolvit scoala de muzica si am devenit profesor de psihologie insa principala mea realizare este aceea ca am devenit o persoana cu o inima buna si cu respect fata de oameni.

Dintotdeauna am simtit nevoia sa ii ajut pe cei aflati in dificultate si mi-a facut placere sa fac asta. Probabil de aceea am si devenit psiholog, sa ii ajut pe ceilalti.

Asta m-au invatat parintii mei. Sa ajut. M-au invatat si limbi straine asa ca pot comunica atat in limba ucraineana cat si in limba romana, limba rusa si putin in poloneza si germana. Le multumesc parintilor mei ca mi-au dat viata si m-au invatat ce inseamna bunatatea. Indiferent unde am locuit am tratat oamenii cu respect si i-am ajutat cand a fost necesar. Asa am trait, ajutand si de aceea ajut in continuare oamenii cat de mult pot. Nu ma pot considera volunar, voluntar este cu adevarat Gabor Petru pe care il consider un geniu al umanitatii. El este cel care ne-a invatat pe noi, cei din Herson, bunatatea si compasiunea fata de oamenii care in prezent traiesc foarte greu si incearca cu greu sa supravietuiasca deoarece razboiul le-a luat totul. Imi este greu deoarece varsta o resimt insa de cate ori este nevoie de ajutor merg pentru a ajuta, merg mereu acolo unde este nevoie de mine.

Le doresc tuturor oamenilor sanatate, bunatate, sinceritate si pace. Cred ca vom supravietui pentru ca Domnul ne protejeaza. Am fost in pericol de 3 ori si El m-a protejat.

La sfarsit mi-am amintit cuvintele lui Cervantes  ”Nimic nu se da atat de usor si nu este pretuit atat de mult ca politetea” . In ciuda necazului si al greutatilor fiti buni si milostivi unii cu altii pentru ca toata lumea acum trece prin greu. Cu stima, eu, Ecaterina, Stambovska.