Misiuni umanitare în zone calamitate – Turcia și Siria

Încă nu era Asociația Voluntari Fără Frontiere înființată când fondatorii acesteia, Gabor Petru Ioan, Cristea Mihaela și Neagu Gabriel desfășurau misiuni de sprijin pentru persoanele afectate de cutrmurul devastator din noaptea de 6 februarie 2023 și au desfășurat campanii ample de colectare și transport de ajutoare umanitare, Gabor Petru Ioan ajungând personal cu sprijin umanitar în Turcia în primele zile de la tragedie iar în Siria am reușit să trimitem mai multe camioane cu haine, produse de igienă, alimente neperisabile etc folosind la maxim existența culoarului umanitar din UE către Siria gândindu-ne să reușim să le oferim cât mai mult ajutor pentru că un nou culoar umanitar de acces către această țară nu se știe dacă sau când v-a mai exista.

„Acolo am văzut cum arată iadul. Așa cred că arată. Peste tot doar moarte. Oameni disperați. Sânge, bucăți de oameni, mațe, totul o baltă interminabilă de sânge oriunde te uitai. Bucăți de clădiri, mașini și bucăți de oameni.. Cum miroase moartea, mirosul ală, nu se poate uita. Încă îl mai simt uneori în nări. Mirosul acela v-a rămâne mereu. Nici în zonele de război nu vezi atâta moarte.. ” spune Petru despre ceea ce a văzut și simțit în Turcia.

În misiunile umanitare desfășurate pe teritoriul Turciei Gabor Petru Ioan a fost însoțit și de jurnalistul Florin Dobrater, un amplu interviu dat de acesta despre experiența lor în Turcia de după cutremur puteți citi aici -> https://www.cuvantul-liber.ro/474133/florin-dobrater-reportaj-pe-teren-la-cutremurul-din-turcia-de-razboi-poti-sa-fugi-dar-de-cutremur-nu/